2013. december 28., szombat

Szappanpecsét


Jókor és jó helyre születtem, ez most megint kiderült. Hogy miért, mindjárt megírom.
Amikor még csak olvasgattam a szappanozásról, már akkor csodáltam azokat a szappanokat, amik különleges formájúak voltak, vagy szép lenyomatok díszítették őket.

Képes voltam órákig nézegetni őket, keresgélni egy-egy szebb darabot. A madárkás Szappan Tékás pecséthez is így jutottam, hogy rábukkantam Mörjikére, aki azóta sajnos nem foglalkozik szappanpecsét készítéssel. Nekem még szerencsém volt, többet is rendeltem tőle, a madárkát pedig a terveim alapján készítette el.


Hogy szappanpecsét készítő kevés van itthon, nem csak onnan tudom, hogy én is nehezen találok szép pecsétet, hanem mert rendszeresen kapok olyan levelet, amiben a kérdés az, hogy honnan szereztem be őket? Nos, eztán nem csak azt tudom majd mondani, hogy  webáruházakból.


Ügyes kezű ismerősöm, Anikó fülét addig rágtam, míg beadta a derekát, és baráti összefogással  készített néhány próbadarabot. Nemrégen ki is próbáltam őket egy levendulás-rozmaringos, feketeszénnel díszített szappanon. Hogy nem szabad abbahagynia, és nem is fogja, már most látom... én legalábbis teszek róla, ez biztos :) Nos, kinek van még ilyen barátja, aki Kokopelli figurás szappanpecsétet hajlandó készíteni? Ugye, hogy jókor vagyok jó helyen? :)

Szappanom összetevői:  
szappanosított olívaolaj, kókuszvaj, pálmaolaj, ricinusolaj, méhviasz, kakaóvaj, shea vaj, levendula és rozmaring főzete, levendula és rozmaring illóolaj, feketeszén.


Aki szeretne egyedi készítésű, szép szappanpecsétet a szappanjaihoz, keresse bátran Anikót: aniko.altal@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...