A minap újfent levendulás kecsketejes levendulaszappant készítettem, a nálam már klasszikusnak számító ropogós-tisztaságillatút, tetején levendulaszirmokkal. Az alapolajokat általában úgy készítem elő, hogy maradjon annyi massza a fadobozba öntés után, hogy néhány szilikonformába öntött szappan is készülhessen.
Most "rózsás kedvemben" voltam, mert nemrég egy kedves ismerőstől csodaszép színű vörös agyagot és kaolint is kaptam, nagyjából két életre valót (úgyhogy ha lesz, a következő életemben is szappanoznom kell, ez már most látszik, de azt gondolom, ezzel nem is lenne gond...)
Ha rózsa és rózsaszín agyag, akkor legyen rózsára hasonlító az illata is, ezért geránium (rózsamuskátli) illót tettem most pluszban a maradék levendulás-kecsketejes masszához. A rózsaszín agyagot csak úgy szőrmentén kevertem össze az alapmasszával, így ahány rózsaforma, annyiféle szappan készült, az egyiket világosabbra, a másik sötétebbre színeztem.
Az én ízlésemnek kissé tömény, édes a geránium illata, ezért szerintem kifejezetten jót tett ennek a szappannak az, hogy a levendulás alaphoz adtam a geránium illót, így édes is, friss is, rózsás is, levendulás is egyszerre. Mivel a rózsa alakú szappanok öntésénél már kezdett dermedni a massza, kissé rusztikusra-buborékosra-foltosra sikerült, de talán nem is tett rosszat neki... :)
szappanosított olívaolaj, kókuszvaj, pálmaolaj, ricinusolaj, méhviasz, shea vaj, kakaóvaj, szőlőmagolaj, levendula-főzet, házi kecsketej, rózsaszín agyag, levendula illó és geránium illóolaj. Ha létezne a háziszappanok között luxusszappan, akkor az összetevői, színe, form
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése