2012. augusztus 30., csütörtök

Nyár végi kagylószappanok

Ki ne szeretne patak-, folyó- vagy tengerparton szép formájú köveket, kagylókat keresgélni, gyűjteni? Sokan még így, felnőttként is egy kisgyerek lelkesedésével tudjuk bújni a partot, vagy akár egy nagyobb szemű sóderkupacot, ahol szintén lehet kavics-kincseket találni. 

Egy-egy ilyen szép formájú kő segít visszaidézni pillanatokat, színeket, illatokat és érzéseket, azokat, amelyeket akkor láttunk, éreztünk, amikor rábukkantunk, talán ezért is használjuk díszként előszeretettel a lakás bármely pontján ezeket a természet alkotta szépségeket. 

A minap egy kreatív hobbi boltban nézelődve találtam rá ezekre a kagyló formájú gipszöntő formákra,  lelki szemeim előtt persze rögtön láttam is a fürdőmben a kagylószappanokat, így nyilván nem hagyhattam ott őket... Szappanöntéshez ugyan nem a legideálisabb a sablon anyaga, vékony, törékeny és hajlik is, no de ha szappanról van szó, nincs lehetetlen  :)


Ezeket a szappanokat egyszerre készítettem a csokis ezeregyéjszaka szappannal, egyazon alapmasszából,  így az összetételük teljesen megegyezik, csak  a csoki és a fűszerek híján színben és illatban (no meg formában)  van különbség.....szóval nemigen hasonlítanak :)  


Szappanom összetevői: szappanosított olívaolaj, kókuszvaj, pálmaolaj, ricinusolaj, méhviasz, shea vaj, kakaóvaj, geránium, ylang-ylang, jázmin és grape-fruit illóolaj. A plusz ápoló ezekben a szappanokban is a shea vaj és a kakaóvaj, illatuk friss, virágos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...